Cadence Vernik Nasıl Kullanılır?

Cadence Vernik Nasıl Kullanılır?

Cadence Su Bazlı Vernikler

Işığı Parlak, orta ve az seviyede yansıtan, buna göre koruyucu aynı zamanda pırıltılı yüzeyler elde etmek istenilen hobi ve boyama projelerinde tercih edilir. Tercihen iki veya üç kat uygulanan cadence vernikler, sürüldüğü yüzeyde yüksek kalitede koruma ve su geçirmez bir film tabakası oluşturur.Cadence Yarı Mat vernikler zaman içerisinde sararma ve solma yapmayan üst düzey bir verniktir.


Cadence su bazlı vernikler, içerisinde sağlığa zararlı toksik madde bulunmayan, kokusuz, CE belgeli, Anaokul ve İlkokul faaliyet projelerinde çocukların kullanımına uygun, parlatma ve boyayı koruma amaçlı olarak kullanılır. Su bazlı vernikler genellikle iki kat olarak uygulanır. İhtiyaç hissedildiği taktirde 3 kat olarak da uygulanabilir. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2 saat beklenmelidir. Ev mobilya boyamalarında katlar arasında 1-2 gün beklenmesi tavsiye edilmektedir.


Cadence Vernikler su geçirmez özelliğe ve ısıya dayanıklılığa sahiptir. Uygulama yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir. Su bazlı vernikler gerek ellerimizden, gerekse fırça ve boya kaplarından su ve sabunla temizlenebilir. Kesinlikletemizlik amacıyla tiner ve benzeri sağlığa zararlı temizleyici maddeler kullanmayınız.Verniklerimiz su bazlı olduğundan, temizliği de su ile yapılmalıdır.


Su bazlı vernik uygulamasını yaparken kullandığınız fırça ile süngerleri su ve sabun ile temizleyebilir, aynı fırça veya süngeri defalarca kullanabilirsiniz. Tavsiye edilen hobi çalışmalarınızda kullandığınız fırçalardan bir veya birkaçını sürekli sadece vernik fırçası olarak kullanmanızdır. Vernik uygulamaları genellikle fırça izi bırakmaması için kaliteli zemin tipi fırçalarla yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca büyük zeminlerde kolaylık ve iz olmaması amacıyla kes kullan süngerleri kullanılabilirsiniz.

 

Vernik Uygulamasında Hangi Fırçayı Kullanmalıyım?

Vernik uygulamalarında en iyi sonuç için Kadife Rulo Fırça (Moher) yada Sentetik zemin fırça kullanılması gerekir. Uygulama sonrası fırçanızı su ile temizleyerek uzun süre boyunca kullanabilirsiniz.

 

Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı?

Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir. Soğukta bekletmelisiniz.

 

Taş vernik kaç kat atılır?

Yüksek Dayanıklı Verniktir.
Her türlü yüzeye kolayca tutunur ve kolayca kurur. Çok sık kullanılan yüzeylerde 2 katkullanılması tavsiye edilir. Tamamen kullanıma hazır olması için 24 saat beklenmelidir.

 

Cadence Taş vernik nasıl kullanılır ve uygulanır?

Boş bir kaba taş vernikten bir miktar boşaltın. Fırça ya da kes kullan süngerleri ile yüzeye uygulayın. Büyük alanlarda rulo fırça kullanabilirsiniz.

 

Vernik lekesi nasıl çıkar?

Vernik, ahşaplarımızda ve mobilyalarımızda yenileme ve parlatma için kullandığımız bir boyadır. Vernik eşyalarımıza güzel bir görünüm verse de döküldüğünde oldukça sıkıntılıdır.

Vernik lekesi zor çıkan bir leke türüdür, bu lekeyi çıkarmak için çeşitli kimyasallara ihtiyaç duyarız. Bu kimyasallar nelerdir?

Gereken malzemeler;

1. Tiner

2. Zımpara

3. Aseton

4. Pamuk

Vernik lekesini çıkarmak için yapılması gerekenler;

1. Vernik lekesi eğer bir ahşap yüzeyde oluşmuş ise; lekeyi çıkarmak için bir zımparadan faydalanabiliriz. Lekeli kısımı zımparalayarak lekeden kurtulabilir, ardından bu alanı ahşap boyası ile tekrar boyayabiliriz.

2. Ahşapta kullanılan bir diğer yöntem ise; tiner yöntemidir. Lekeli kısıma tiner dökerek temizleyebiliriz.

3. Leke eğer bir kumaşta oluşmuşsa; lekenin oluştuğu kısım için bir pamuğa aseton dökmeliyiz. Bu asetonlu pamukla lekeli kısımı güzelce silmeliyiz. Leke çıkmamışsa soğuk bir kova suya biraz aseton dökerek elbisemizi bu suyun içinde bekletmeliyiz. Ardından elbisemizi çamaşır makinesine atarak yıkayabiliriz. Makineden çıktığında lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

 Vernik çeşitleri ve Vernik fiyatlarını detaylı incelemek için Tıklayınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.